DOLAR
42,4904
EURO
49,5343
ALTIN
5.741,39
BIST
10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Hafif Yağmurlu
16°C
İzmir
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Çok Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Amerikalılar Türk zeytinyağıyla tanıştı

Amerikalılar Türk zeytinyağıyla tanıştı
03.12.2025 13:04
A+
A-

Ali Zihnioğlu San Francisco’da tadım dersi verdi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde üretim yapan Hermus Zeytinyağları, bu kez Türkiye sınırlarını aşarak ABD’de dikkatleri üzerine çekti. Hermus’un sahibi Ali Zihnioğlu, San Francisco’daki Alpine Hills Kulübü’nde düzenlenen özel bir panelde Amerikalılara zeytinyağı tadım tekniklerini öğretti.

Yaklaşık 40 kişinin ücret ödeyerek katıldığı panelde, zeytinyağının nasıl değerlendirilmesi gerektiği, duyusal analiz yöntemleri ve kalite sınıflandırması uygulamalı olarak anlatıldı. Zihnioğlu’na, zeytinyağı sektörünün dünyaca tanınan ismi, “America’s godfather of olive oil” olarak bilinen Prof. Dr. Paul Vossen de eşlik etti.

Etkinlikte Amerikalılar, iyi zeytinyağını tanımanın püf noktalarını birebir deneyimleme fırsatı buldu. Katılımcılar farklı örnekler üzerinde tadım yaparak aromalar, tazelik, meyvemsilik ve kusur tespiti gibi profesyonel değerlendirme kriterlerini öğrendi.

Hermus Zeytinyağları, geçtiğimiz aylarda dünyanın en prestijli gastronomi platformlarından TasteAtlas tarafından dünyanın en iyi 6. zeytinyağı seçilerek uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atmıştı.

San Francisco’daki panel, hem Türk zeytinyağının kalite iddiasını bir kez daha gösterdi hem de Amerikalılara Anadolu’nun asırlık zeytin kültürünü yakından tanıttı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.