Uşak Kent Tarihi Müzesinde 16-17 mayısta bir etkinlik vardı
Uşak Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencilerinden üçünün bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak için biz de oradaydık
Öğrencilerin Uşak’lı yazarları Uşaklılarla buluşturmak için hazırladıkları projenin adı “Sayfalardan Hayatlara” idi.
Biz de öğrencilerin davetleri üzerine çocuk kitaplarımızla bu etkinliğe katıldık
Etkinliğe bizden başka yazar olarak Ahmet Büke, Muammer Sakaryalı, Nurettin Çoban, Barış Karabay, Bekir Bayraktar, Hasan Peker, Hüseyin Yalçın, Mehmet Şeker, Murat Özel, Mustafa Bıyıklı, Seyran Madanoğlu ve Gülay Zübeyde Yalçın’da katıldı.
İlk gün 16 Mayıs Cuma günü açılış ve tanıtım konuşmalarından sonra kitap imzaları yapıldı
İkinci gün yani 17 mayıs cumartesi günü de kitap söyleşisi, şiir dinletisi ve yine kitap imzası programları vardı. Programda Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Murat Sezgin’de vardı.
Söyleşi ilk olarak Hasan Peker ile başladı.
Hasan Peker’den sonra Muammer Sakaryalı ile söyleşi devam ediyordu
Söyleşinin sonuna doğru Uşak kent tarihinin kapısından Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş yanında dört beş kişi ile birlikte içeriye girdi
Biz söyleşiyi dinleyen grubun en arka sıralarında oturuyorduk.
Milletvekili müzeye güney yönünde ki kapıdan içeriye girince karşıda oturan ancak yüzleri doğu yönüne dönük bir gurup insan ile karşılaştı.
Milletvekili İsmail Güneş beyin yanında bizim tanıdığımız İl Yönetiminden Muhammet Kuzubaşı ve İl Genel meclis üyesi ve gurup başkanı Mehmet Bayar ve tanımadığımız iki üç kişi daha vardı.
Önce ortama intibak edemeyip bir şaşkınlık yaşadılar.
Kendi aralarında “ne yapalım gibi” bir konuşma geçti.
Bu arada söyleşi devam ediyordu.
Ak Parti Milletvekili fark edilince Uşak Kent tarihi müzesi sorumlusu Cengiz Doğan ve,söyleşiyi yöneten öğrenci de dahil o üç öğrenci İsmail beye doğru yöneldi.
Söyleşi kesilmiş oldu
Öğrenciler ile milletvekili kendi aralarında bizim duyamadığımız çok kısa bir konuşma yaptılar
Sonra İsmail bey dinleyici gurubunun en önündeki kürsüye doğru geldi. Öndeki birkaç kişinin elini sıkıp genel olarak herkesle merhabalaştı.
O sırada söyleşiyi yöneten öğrenci İsmail beyi kürsüye çağırdı.
İsmail beyin konuşmasından anladık ki kendileri Uşak Kent konseyinin hemen yanındaki Uşak Olay Gazetesini ziyarete gelmiş. Bu etkinlikten orada haberdar olmuş. Ve haydi gidelim demişler. Kendisine yerel tarih ile ilgili bir etkinlik diye bahsedilmiş.
İsmail bey kürsüdeyken hemen önünde söyleşisi kesilen Muammer Sakaryalı oturuyordu.
Milletvekili İsmail Güneş Germiyanoğullarından başlayarak kısaca Uşak’ın tarihinden bahsetti. Sonra Uşak Üniversitesiyle ilgili birkaç olumlu cümle kullandı. Sonra da sözünü Uşak Millet Bahçesiyle tamamladı.
Kitap söyleşisi için orada olanlar alakasız konulardan bahseden İsmail beyi sabırla dinlediler
Milletvekili İsmail Güneş’in konuşması bitince hemen önünde oturan ve Milletvekilinin gelişiyle söyleşisi kesilen Muammer Sakaryalı mikrofonu alıp “Evet arkadaşlar işte gördünüz. Nasılda denk geldi. İşte anlatmak istediğimiz tam da buydu” dedi.
Tabi bu sözlerden İsmail bey bir şey anlamadı. Çünkü kendisi gelmeden önce Muammer beyin neyi anlattığını bilmiyordu. Sonra İsmail bey ile Muammer bey arasında bizim duyamadığımız saniyeler süren bir konuşma oldu. (Sonra öğrendiğimize göre İsmail bey Muammmer beye kitabınızı nasıl alabilirim diye sormuş. O da ben size göndereyim demiş)
Ve o kısa konuşmadan sonra İsmail bey genel olarak vedalaşıp ayrıldı.
İsmail bey ile gelenler İsmail bey konuşurken oturmadılar. İsmail beyi Kent Tarihi Müzesinin orta bahçesinde ayakta beklediler. Sonra da beraberce ayrılıp gittiler.
Onlar gidince kesilen kitap söyleşisi programına devam edildi
Muammer Sakaryalı İsmail bey gelmeden önce “ Babanın Gölgesi “ isimli kitabını anlatırken otoritenin kabalığından ve nezaketsizliğinden bahsediyordu.
Burada İsmail bey adına çok üzüldük.
Çünkü geldiği yerin ne olduğunu ve ne yapıldığını tam olarak bilmiyordu. Daha doğrusu hiçbir şey bilmiyordu. Ya da yanlış biliyordu
Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş
Öğrencilerin etkinliklerine bir milletvekilinin tesadüfen de olsa katılmış olmasının heyecanına kapılıp kendisine mikrofon uzatmalarının cazibesine kapılmamalıydı
Bir kere o program akışında bir milletvekili olarak yeri yoktu.
Bir vatandaş olarak ise etkinlik zaten herkese açıktı.
Önce orada ne olduğunu tam olarak doğru kavramalı ve ona göre davranmalıydı. Birincisi konuşmaması gerekiyordu. İkincisi de konuşması etkinlikle hiç alakasızdı.
Hani “Her salataya maydanoz olma” derler ya.. Aynen öyle oldu.
Bir milletvekilinin bu basit nezaket kuralını bilmemesi çok şaşırtıcıydı
İsmail bey Muammer beyin yüzüne söylediklerinin detaylarının konuşulduğu o arkasından konuşulanları keşke duyabilseydi.
Tam ifadesiyle rezil oldu. Ama maalesef nezaketsizliğiyle rezil olduğunun farkında dahi değildi
İsmail bey o gün her nereyi ziyaret ettiyse sosyal medyasında paylaştı ancak Uşak kent tarihi müzesindeki bu yaşanılanlar ile ilgili hiçbir şey paylaşmadı.
Çünkü hiçbir bilgi sahibi değildi.
Çünkü kuracak ne bir cümlesi ne de çekilmiş bir fotoğrafı vardı.
Halbuki İsmail bey 10 dakika zaman ayırıp boş bir yere otursa, konuşma yapmadan kitap söyleşisini dinlese, konuya tam olarak vakıf olsa ve orada yazar reyonlarını ziyaret edip birkaç kitap ile ilgilense günün kahramanı olacaktı
Hikayenin sonunda boş verin kahraman olmayı rezil oldu. Üstüne üstlük rezil olduğunu da anlamadan ayrılıp gitti.
Biz bu yazıyı yazmasak onu bile öğrenemeyecekti
Bu yazdıklarımıza orada bulunan herkes şahittir.
Ak Parti Uşak milletvekili İsmail Güneş Ak parti için bir kambur olmaya devam ediyor.
Kendisi Ak parti için taşınmaz bir yük haline gelmiş durumda
Durum bu. Ancak seçimlere kadar da yapılabilecek bir şey görünmüyor