DOLAR
39,3247
EURO
45,6474
ALTIN
4.257,12
BIST
9.556,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Açık
33°C
İzmir
33°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
35°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
29°C

İZSU’dan Yarımada’ya 10 yeni sondaj kuyusu

İZSU’dan Yarımada’ya 10 yeni sondaj kuyusu
09.06.2025 11:26
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada bölgesindeki mevcut yeraltı kaynaklarına yenilerini ekliyor. Kuraklık ve iklim krizi sonucu özellikle Yarımada bölgesinde yaz aylarında artan nüfusu göz önünde bulundurarak çözümler üreten İZSU Genel Müdürlüğü, 10 milyon liralık yatırımla Urla, Seferihisar ve Karaburun’da 10 yeni su kuyusu açmak için kolları sıvadı. İZSU, bu yıl Karaburun, Urla, Seferihisar ve Menderes’te açılan 10 yeni kuyunun sularını iletim hatları vasıtasıyla mahallelere dağıttı.

İZSU’dan çiftçilere su tasarrufu çağrısı

Yeraltı sularının verimini ve seviyesini korumak adına ömrünü tamamlamış su kuyularını yenilediklerini, bir yandan da yeni kuyular açtıklarını kaydeden İZSU 3. Bölge Hidrojeoloji Mühendisi Ömür Oran, “İZSU Genel Müdürlüğü olarak bilimin ışığında geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz yeraltı su kaynaklarını koruma amaçlı birçok çalışma yürütüyoruz. Seferihisar Düzce bölgesinde verimini kaybetmiş, uzun yıllar boyunca İZSU tarafından kullanılan bir kuyuyu da yeniliyoruz. Son bir yılda Yarımada bölgesinde 10 su kuyusu açtık. Urla, Seferihisar ve Karaburun’da 10 kuyu daha açacağız. Dünyada yeraltı suları ve içme suyu olarak üretilen suyun ortalama yüzde 70’i tarımda tüketiliyor. Burada çiftçilere büyük rol düşüyor. Damla sulamaya geçilmesi, çim, silaj, mısır ekimi yerine alternatif olarak daha az su ihtiyacı olan ekonomik ve rekreatif bitkilerin tercih edilmesi, yağmur sularının biriktirilmesi ve uzun vadede ilave yer üstü ve yeraltı barajlarının yapılması önem kazanıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.